لارو تریشینلا اسپیرالیس
تصویر مقطع عرضی لارو را در ماهیچه مشاهده می فرمایید.
تریشینلوز یک عفونت انگلی می باشد که اکثرا از طریق خوردن گوشت پخته نشده خوک منتقل می شود ، از این نظر در ایران این انگل اهمیت بالینی ندارد.
علائم:
شدت علائم بسته به میزان خوردن لارو دارد. عفونت های خفیف ، ساب کلینیکال هستند اما عفونت های شدید می تواند خود را در دو فاز نشان دهد. فاز اول ، فاز روده ای می باشد که علامت های غیراختصاصی نظیر دل درد ، تهوع و استفراغ دارد. فاز بعدی فاز ماهیچه ای می باشد که خود را با علامت هایی نظیر درد ماهیچه ای و محدودیت حرکت نشان خواهد داد.
در عفونت های شدید درگیری قلبی ، ریوی و عصبی نیز ممکن است رخ دهد که باعث افزایش نرخ مرگ و میر می شود.
تشخیص:
آلودگی به این انگل در افرادی که دارای ادم پره اربیت ، میوزیت ، ائوزینوفیلی وسابقه ای از خوردن گوشت خوک ذر یک ماه گذشته دارند باید مد نظر قرار بگیرد.
هال مارک تشخیصی این بیماری ائوزینوفیلی می باشد که در هفته دوم فاز ماهیچه ای آغاز می شود.
تشخیص قطعی با بیوپسی ماهیچه صورت می پذیرد.
درمان:
درمان ضد انگلی در عفونت های خفیف صورت نمی پذیرد و صرفا از تب بر و مسکن استفاده می شود اما در عفونت های شدید از درمان ضد انگل و کورتیکواستروئیدها استفاده می شود.
آلبندازول 400 میلی گرم دو بار در روز به مدت 10 تا 14 روز و پردنیزون 30 تا 60 میلی گرم در روز به مدت 10 تا 15 روز