logo
Virtual lab

Plasmodium falciparoum gametocyte

گامتوسیت موزی شکل اختصاصی پلاسمودیوم نوع فالسیپاروم می باشد.

علایم:

علایم مالاریا شامل علایم عمومی همچون تب ، سردرد ، بی اشتهایی و علایم اختصاصی مثل تب و لرز با الگوی معین می باشد. در ابتدا با ورود آنتی ژن به خون ، آنتی ژنمی به وجود میاد که این عمر باعث افزایش set point دمای بدن ، وازوکانستریکشن عروقی و در نتیجه ایجاد رنگ پریدگی و لرز برای بالا بردن تب می باشد ، بعد از ورود مروزوئیت ها به RBC ها ، آنتی ژنمی از بین رفته در نتیجه تمامی موارد بالا معکوس می شود و به همین علت فرد دچار عرق ریزش می شود . این روند زمانی تکرار می شود که مجددا مروزوئیت ها RBC را پاره کرده و وارد خون شوند. 

الگوی تب در پلاسمودیوم ویواکس و اوال 2 به 1 می باشد ، در پلاسمودیوم مالاریا 3 به 1 و در نوع فالسی پاروم معمولا منظم نیست.

تشخیص:

برای تشخیص مالاریا می توان از کیت های rapid test و یا اسمیر ضخیم و نازک استفاده نمود. توجه داشته باشید که نمونه گیری خون می بایست از نوک انگشت صورت پذیرد. در اسمیر ضخیم تنها مشخص می شود که فرد آیا مبتلا به مالاریاست یا خیر و در اسمیر نازک نوع انگل مشخص می شود.

درمان:

داروها و توصیه های درمانی بسیار متفاوتی برای درمان مالاریا وجود دارد در نتیجه نام چند داروی معروف صرفا اینجا گفته می شود : کلروکین ، کینین ، کینیدین ، Fansidar ، Artesunate